donderdag 15 september 2011

Ook op zijn (ver)nieuw(d)e website brengt Felix Sperans nieuws uit de psychiatrie!


Op zondag 28 augustus liet Felix Sperans het volgende bericht na op zijn Facebookprofiel: "Goedemorgen allemaal!/Ik heb me nog maar eens uit de naad gewerkt en een nieuwe website aangemaakt. Nu had ik graag geweten wat jullie ervan vinden. Alle suggesties ter verbetering zijn welkom. "Kritiek is gratis advies," wist mijn vader zaliger al. En dat was een wijs man. Laat de opmerkingen maar komen./Prettige zondag nog,/Felix."
Zijn nieuwe website vind je door hier te klikken. Heb je liever een boek of een publicatie waaraan dit bijzonder actief schrijvertje-van-alles met een uniek geestelijk gezondheidsgeluid een bijdrage leverde dan kan je alvast in ons documentatiecentrum terecht. Nagenoeg alle werken van Sperans zijn bij ons uitleenbaar...

Tegen heug en meug: lijdensweg van een depressieve angsthaas
Sperans, F.
219 p.
2011
In deze autobiografie komt de levensvisie van Felix Sperans aan bod: zijn moeilijkheden onderweg en hoe hij die weer te boven komt. Felix bekijkt de voornaamste levensvragen van alle kanten om tenslotte de voor- en nadelen ervan af te wegen. Bedoeld voor mensen met sombere buien, hun familie, vrienden, kennissen maar ook voor hulpverleners verschaft het verhaal van Felix Sperans, die enkel oog heeft voor de hoofdlijnen in het leven, een hoop inzichten voor onderweg.

Gek.nl ontdekt zot.be: dialoog tussen twee psychiatrische patiënten
Sperans, F. en Good, E.
156 p.
2007
De auteurs ontmoetten elkaar op een internetforum voor manisch-depressieven. Zij was hem opgevallen vanwege de originele en diepzinnige gedachten die zij daar postte. Hij heeft haar vervolgens voorgesteld om per e-mail van gedachten te wisselen over hun ervaringen met de psychiatrie en over fundamentele onderwerpen als leven, dood, religie en spiritualiteit. Hun e-mailwisseling is in dit boek vastgelegd.

Alles wat u altijd al wilde weten over psychiatrie maar nooit durfde te vragen
Gestel, G. Van, Craeymeersch, M., Sperans, F. en Hert, M. De
192 p.
2005
Dit boek geeft antwoorden op vragen over psychiatrie. Hierbij komen de drie protagonisten bij psychische problemen aan het woord: de patiënt, met naast of achter hem de therapeut en daarnaast familie en/of vrienden. In dit boek getuigen verschillende patiënten en hun familieleden over hun ervaringen met de psychiatrie.

Psychiater vermoord
Sperans, F.
125 p.
2004
Deze misdaadroman speelt zich af in een Vlaamse psychiatrische kliniek waar een psychiater werd vermoord. De rechercheurs kunnen de dader niet vinden. Tegen beter weten in verdenken ze dan maar alle psychiatrische patiënten die op het ogenblik van de moord in de kliniek verbleven. Uiteindelijk blijft nog één hoofdverdachte over; een zekere Erik die zelf besluit om op onderzoek te gaan.

Zo word je gelukkig
Sperans, F.
118 p.
2004
In 'Zo word je gelukkig' laat Felix Sperans vijftig gelukkige mensen uitleggen hoe en waarom zij gelukkig zijn geworden. Ieder van hen blijkt over een doodeenvoudige methode te beschikken die hen ooit gelukkig maakte.

Ieder zijn waanzin: grensgeschriften
Vanholle, K., Verbruggen, D., Luciaan, F., Brussel, A. Van, Coucke, W., Broecke, A. Van den, Wuytens, H., Sperans, F., Dilen, D. en Hemmerechts, V.
Deus ex Machina, tijdschrift voor actuele literatuur
Nr. 108, maart 2004, 96 p.
Dit tijdschrift bevat een bundeling van teksten van mensen/schrijvers met psychische problemen. De bedoeling van deze geschriften is het doorbreken van normen die in de wereld van de literatuur zelf gangbaar zijn.

Vader waarom leven wij: het filosofenparadijs. Onder vrienden gezegd en gezwegen
Sperans, F.
244 p.
2002
Felix Sperans bevraagt in dit boek, naast filosofen en theologen, ook 'gewone' mannen en vrouwen over de zin en de onzin van dit leven. Hij trok er zelfs voor naar Zwitserland. Ook aan familieleden, vrienden en kennissen heeft hij zijn levensvragen gesteld.

Gesprekken met gekken
Sperans, F.
135 p.
2000
Vijfenvijftig psychiatrische patiënten vertellen aan de auteur hun levensverhaal. Wat velen niet kwijt wilden aan psychologen en psychiaters, vertrouwden ze Sperans toch toe.

Bij de psychiater: kroniek van een psychiatrische aandoening
Hert, M. De en Sperans, F.
205 p.
1997
Brievenboek tussen Felix, een patiënt met een ernstige psychiatrische stoornis, diens vrouw en een psychiater. Deze briefwisseling kwam er op initiatief van de patiënt. Terwijl hij de dokter met vragen, bedenkingen en humoristische schimpscheuten bestookt, antwoordt die met commentaren en raadgevingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten